2009. december 31., csütörtök

Visszaemlékezés :)

Még egy év eltelt. Furcsa visszagondolni a történtekre. Lett pár új barátság, ujjabb hülyülések.. ujjabb jó percek :) . A rosszat próbálom elfelejteni, de lehet nem fog menni. Rájöttem már, hogy nem lehet kivágni eseményeket az életből... sajnos. De lehet pár év múlva nem is lesz rossz visszagolni rájuk... kitudja :). Talán a nyár az, aminek nagyon örülök. Egy jó barátság... ami hát nem mindig úgy sült el ahogy kellett volna :D Dehát minden barátságban vannak rossz pillanatok :) .
Nekem a barátok nagyon fontosak. Nem bírom, ha valaki szomorú. Szünet elött még megírtuk az első fogalmazást irodalom órán. Szerencsére otthon meg lehett írni. Volt nagyon sok téma... alig bírtam választani. De végül persze a barátság lett :) . Kicsit fura lett. A jegyet még nem tudom. Az elöző bejegyzésben írtam, hogy majd beírom ide. Most be is fogom :).


Gondolataim a barátságról


„ Az emberek nem érnek rá, hogy bármit is megismerjenek. Csupa kész holmit vásárolnak a kereskedőnél. De mivel barátságkereskedők nem léteznek, az embereknek nincsenek is barátaik.” Antoine de Saint -Exupery

Nagyon szép, értékes emberi kapcsolat a barátság. Ahhoz, hogy kialakuljon nagyon sok szeretetre, bizalomra és együttérzésre van szükség.

Szeretetre, mert a barátot szeretjük, szívesen vagyunk együtt vele.

A barátság kialakulásához, szükség van közös érdeklődési pontokra, amelyek lehetnek filmek, zenék, könyvek, de közös túrák, kirándulások is. A barátok osztoznak örömben és bánatban. Mert az igaz barát, a bajban is barát. Akihez bizalommal lehet fordulni akkor is, amikor keserű perceket él át az ember. A barát, akkor is megért, ha rossz döntés következtében nehéz pillanatokat hoz az élet. De sokkal könnyebb megoldani bármiféle problémát, ha van egy igaz barát. Már pusztán a jelenléte valamiféle megnyugvást ad, hogy ott van, akire mindig lehet számítani, és száz százalék, hogy azokat a gondolatokat fogja mondani, amikre ebben a pillanatban éppen szükség van. Természetesen a gondot nem oldja meg, egy más szemszögből rávilágítva a problémára, talán az veszít a súlyából, könnyebbé válik. Minden könnyebben megy, ha tudjuk, hogy van mellettünk valaki, akire mindig számíthatunk.

Az öröm sokszorozódik, ha egy baráttal megoszthatjuk. A jó dolgoknak együtt örülni, a legjobb a világon.

Egy közös kirándulás, túrázás, séta, majd az élmények újra átélése, a megfakult képeket nézegetve és az emlékeket felidézve színesítik a barátok életét. Értékes barátságok születhetnek már az iskolában, amelyek aztán végig kísérnek egy életen át.

A mai világban, amikor az emberi kapcsolatok értéküket veszítik nagyon nagy kincs a barátság.

A felnőttek időhiányra panaszkodnak vagy pénzhiányra, amikor a barátság fenntartásáról vagy ápolásáról beszélnek. Sajnos keveseknek adatik meg, hogy igaz barátja legyen. Sokszor halljuk, hogy az emberek érdekből barátkoznak. Ezek a barátságok felszínesek, nincs értékük, és időszakosak. Legtöbbször gyorsan kötődnek és még gyorsabban megszakadnak.

Az ember társas lény, szüksége van barátokra, anélkül magányosnak, elhagyatottnak, értéktelenebbnek érzi magát.

„A barátot a legnagyobb jó közé soroljuk, a barát hiányát és a magányt pedig a legkeservesebb dolognak tartjuk.” Arisztotelész


Kicsit fura lett. Aki úgy érzi valamin javítani kéne az mondja nyugodtan. A következőben majd felhasználom a tanácsokat :)


Boldog új évet kívánok mindenkinek! :)
Nincsenek megjegyzések: